VitoMin för människor


NYHET: Beställ
direkt via webben
Gå till webbshop »
 

Hur tar jag lämpligast mitt VitoMin Vuxen-pulver?
Allra lämpligast är att strö pulvret på fil, yoghurt, gröt, blanda i en smoothie eller proteindrink – eller blanda med det som för tillfället finns på tallriken.
Vi rekommenderar att du tar VitoMin i samband med måltid eftersom det har en katalyserande verkan på de näringsämnen som finns i maten. Proteiner, kolhydrater och fetter assimileras på ett bra sätt av vitaminer, mineraler och enzymer.

Varför antar VitoMin Vuxen en gulaktig ton när pulvret blandas
med vatten?

Vitaminer och mineraler innerhåller naturliga färgämnen och det är dessa som färgar vattnet.

Jag försöker gå ner i vikt. Kan det förhindra viktminskning om jag använder VitoMin Vuxen?
Nej, tvärtom. Det är viktigt om man ändrar sin kost, att man samtidigt har ett fullvärdigt kosttillskott. Även vid fasta är VitoMin Vuxen en ytterst värdefull näringsdryck.

Varför behöver man äta kosttillskott?

Nästan hälften av den energi många av oss i dag får i oss kommer från raffinerad och behandlad snabbmat. Lunchrestauranger och snabbmatskedjor erbjuder tyvärr alldeles för ofta mat med alltför låga mineral- och vitaminvärden.

Vitaminer – vad är det egentligen?
Vitaminer är organiska näringsämnen i små mängder som är livsnödvändiga för organismen. En del vitaminer skapas av kroppen själv, medan andra måste tillföras genom kosten.
Mineraler å andra sidan, skiljer sig från vitaminer som att de oorganiska vilket innebär att de inte kan skapas av levande organismer. Växter tar upp mineralerna ur jorden och vi människor får dem i oss genom vår kost.
Aminosyror är huvudbeståndsdelarna i protein och måste tillföras kroppen regelbundet. Av de totalt 22 aminosyrorna är 8 så kallade essentiella vilket innebär att de måste tillföras genom kosten.
Växenzymer frigör vitaminer och mineraler och deltar i spjälkningen av aminosyror. Bromelain och papain kallas vegetabiliskt pepsin därför att det spjälkar proteinet på ett sätt som liknar det kroppsegna pepsinet.

Vår familj använder kosttillskottet Vitomin för vuxna och barn. Jag undrar därför hur produkten framställs? Innehåller den helt naturliga ämnen eller är det tillverkad av s k konstgjorda vitaminer m m?
Som svar på din fråga så är VitoMin en blandning av naturidentiska och naturliga vitaminer.

Naturligt
Begreppet naturlig är lite diffust när det gäller vitaminer i dag eftersom de naturidentiska har en uppbyggnad lika naturliga. De är extraherade ur naturliga ämnen och sedan kopierade. De naturidentiska vitaminerna har den fördelen att de är renare med tanke på dagens besprutningar, gödningsmetoder och genmanipulation.

Allergier
Det som är avgörande för att vi ändå kan säga att VitoMin är så naturligt som det kan bli är att det inte finns några tillsatser av konserveringsmedel, färgämnen, smakämnen, aromämnen, emulgeringsmedel, sötningsmedel o d tillsatt. Det är ett välkänt faktum att många av de olika E-tillsatserna kan leda till biokemiska överkänsligheter (allergier) framförallt hos barn.

Tillverkade enligt GMP
Vitaminerna vi använder håller läkemedelskvalitet och produkterna är tillverkade enligt GMP (god tillverkningssed) för att du som kund skall få största möjliga trygghet när du använder dem.

Tycker ert kosttillskott verkar vara optimalt på alla sätt förutom järnvärdet. Varför har ni valt att ha järn i ert tillskott? Har man inte brist ska man absolut inte ta ett tillskott som innehåller järn. Annars tycker jag VitoMin verkar perfekt med värden som jag verkligen letat efter utan att finna. Har diskuterat detta med kollegor och vi är väldigt eniga i den här frågan.
Auktoriserad Kostrådgivare,
Tacksam för svar

Vi uppskattar verkligen att du tycker VitoMin Vuxen har en sammansättning som tilltalar dig som kostrådgivare. Som kostrådgivare har du dessutom ett stort ansvar, därför vill jag gärna berätta om vårt sätt att se hur ett komplement till kosten i egenvårdsyfte bör se ut.

Tanken bakom VitoMin Vuxen
Det finns naturligtvis alltid en tanke bakom varje produkt vi tillverkar, så även med VitoMin Vuxen.

Genom många års erfarenhet som yrkesutövande alternativmedicinare har det varit möjligt att utveckla produktserien där VitoMin Vuxen ingår.

Genom min yrkeserfarenhet har jag utgått från hur en frisk kropp fungerar när jag har sammanställt recepturen till VitoMin-serien. Genom det dagliga arbetet med människors hälsa har jag genom åren kunnat följa stegringen av bristsymptom, vilket även inkluderat låga järnvärden.
Tanken bakom VitoMin Vuxen är att det skall vara ett komplett komplement till den dagliga kosten, ett fullvärdigt komplement för både kvinnor, män och barn (barn över 10 år). Livsmedelsverkets undersökning ”Riksmaten” visar att svenska barn i genomsnitt lider av låga järnvärden.
Kvinnor, män och barn äter samma mat. Maten består av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler, vi utesluter inte några av dessa ämnen beroende på att vi behöver dem alla i olika mängd och utesluts något av näringsämnena påverkas de andra negativt. Det är samma sak med järnet i VitoMin Vuxen: utesluts ett så viktigt ämne som järn blir många andra vitaminer och mineraler inte lika verksamma och fyller därför inte den funktion de borde. Detta innebär att vi inte får den rätta sammansättning av näringsämnen som är nödvändig i egenvårdssyfte.

Den lilla mängd järn, 10 mg, som VitoMin Vuxen innehåller, innebär ingen risk för överdosering ens för män (10 mg dagligen rekommenderas för män (Livsmedelsverket), först en mängd på 100 mg anses kunna innebära risk för förgiftning vid långvarig användning. Vi får inte glömma att kroppen förbrukar järn, att vi varje dag förlorar en del järn, t ex går 1 mg bort varje dag med avstötta celler, galla och avföring och en kvinna som menstruerar förlorar 0,5 mg dagligen och motionerar och/eller idrottar vi dessutom förbrukar kroppen mer järn.
Det är ju inte så att järnet bara lagras i kroppen utan det används också av kroppen.

VitoMin Vuxen är ett komplement till kosten som är bekvämt att använda och fungerar för hela familjen, inklusive mannen. Du vet kanske också att VitoMin-produkterna inte innehåller några kemiska tillsatser i form av konserveringsmedel, smakämnen, färgämnen, klump-förebyggande m m?

Hoppas jag på ett klart sätt kunnat förmedla tanken bakom VitoMin Vuxen.